morfi-inline-1

Η εταιρεία MORFI διαθέτει μακρόχρονη εμπειρία στην κατασκευή τεχνικών έργων, έχει δε αναπτύξει ικανό και έμπειρο τεχνικό προσωπικό, που της επιτρέπουν την ανάληψη και έγκαιρη εκτέλεση μεγάλων τεχνικών έργων.

Με κατασκευές έργων υψηλής ποιότητος, αισθητικής και λειτουργικότητας, σε ταχύτατους χρόνους εκτέλεσης, με ελεγχόμενο κόστος και υπευθυνότητα ως προς την εξυπηρέτηση των πελατών, δημιουργεί τη δυνατότητα για μια υγιή συνεργασία.

Στην αρχή της πορείας της αναλαμβάνει και κατασκευάζει κυρίως έργα αναστηλωτικά, βασισμένη στην τεχνογνωσία των ανθρώπων της σχετικά με το αντικείμενο των λίθινων κατασκευών. Με βάση το Άγιο Όρος επεκτείνεται σε ανάλογα έργα στην ευρύτερη περιοχή της Β. Ελλάδας. Οι δραστηριότητες της με τα χρόνια επεκτείνονται με δημόσια και ιδιωτικά, κτιριακά κυρίως, έργα που διευρύνουν τον κύκλο εργασιών της.

Σήμερα, διαθέτει αξιόλογη υποδομή και εξοπλισμό με συνεχή προσπάθεια εκσυγχρονισμού. Βασισμένη στην εμπειρία της και παρακολουθώντας τις εξελίξεις στον τεχνολογικό τομέα, η MORFI χαράζει υπεύθυνα την ανοδική της πορεία στον τεχνικό κόσμο της χώρας.

morfi-inline-2

 Ιδιωτικά

Πλήρης ανακαίνιση οικοδομής 4 επιπέδων στην οδό Μαντζάρου

Το 2020 ολοκληρώθηκε στην οδό Μαντζάρου η πλήρης ανακαίνιση μιας οικοδομής τεσσάρων επιπέδων που βρίσκεται στην δυτική είσοδο της πόλη δίπλα στο εμπορικό κέντρο One Salonika. Η οικοδομή μετατράπηκε σε 20 πολυτελώς κατασκευασμένα ενοικιαζόμενα studio, τα οποία περιλαμβάνονται από ενιαίο χώρο δωματίου – κουζίνας και από ένα μπάνιο. Στο ισόγειο της οικοδομής υπάρχουν καταστήματα και η είσοδος της οικοδομής ενώ στην οροφή έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες υποδομές για την δημιουργία roof garden. Πρόκειται για ένα εξαιρετικό έργο σε μια περιοχή που αναμένεται να εκτοξευτεί λόγω της δημιουργίας του νέου Μουσείου Ολοκαυτώματος.

Ανέγερση συγκροτήματος κατοικιών και καταστημάτων στην συμβολή των οδών Μαντζάρου και Κατεχάκη

Η MORFI είναι μεταξύ των κατασκευαστών που δραστηριοποιούνται στην Νέα Δυτική Είσοδο της Θεσσαλονίκης και στην ευρύτερη περιοχή του One Salonika. Στην συμβολή των οδών Μαντζάρου και Κατεχάκη, δίπλα στο προσφάτως αποπερατωμένο κτίριο του One Salonika κατασκεύασε συγκρότημα καταστημάτων και κατοικιών συνολικής δόμησης 6.236,91 m2 σε οικόπεδο εμβαδού 2.599,10 m2.

Ανέγερση εξαώροφης οικοδομής στην Κωλέττη

Στην οδό Κωλέττη 21–23 , δίπλα στο One Salonika και απέναντι από τον Παλαιό Σιδηροδρομικό Σταθμό, η εταιρεία μας κατασκεύασε δύο εξαώροφες οικοδομές με ισόγεια καταστήματα και υπόγεια και υπαίθρια πάρκινγκ . Οι οικοδομές εφάπτονται μεταξύ τους και αναπτύσσονται σε όλο το πρόσωπο του οικοπέδου, ενώ ο ακάλυπτος χώρος και οι θέσεις στάθμευσης βρίσκονται στο πίσω μέρος. Στο σύνολο τους οι οικοδομές περιλαμβάνουν πενήντα (50) διαμερίσματα, εφοδιασμένα με τα πιο σύγχρονα οικοδομικά υλικά και με εξαιρετική θέα προς το λιμάνι της Θεσσαλονίκης και τον Χορτιάτη από τον πρώτο (1ο) κιόλας όροφο. Το ισόγειο των οικοδομών περιλαμβάνει καταστήματα εμβαδού 148 τ.μ. και 156 τ.μ. αντίστοιχα, με ύψος 5,5 μ.

Ανέγερση εξαώροφης οικοδομή στην οδό Κατεχάκη

Στην οδό Κωλέττη , δίπλα στο One Salonika και απέναντι από τον Παλαιό Σιδηροδρομικό Σταθμό, η εταιρεία μας κατασκεύασε το 2010 εξαώροφη οικοδομή με ισόγειο κατάστημα. Πρόκειται για μια εξαιρετική κατασκευή , από υλικά άριστης ποιότητας που δίνουν μια μοντέρνα αισθητική.

Ανέγερση οικοδομής στην Κ. Τούμπα Θεσσαλονίκης

Στην οδό Αργυρίου Ζάχου, δίπλα στο κήπο του καλού, η εταιρεία μας κατασκεύασε το 2002 μια εξαιρετικής αισθητικής οικοδομή με έξι ορόφους και πυλωτή με χρήση που έχει χρήση παρκινγκ.

Ανέγερση οικοδομής στη Χαριλάου Θεσσαλονίκης

Στην Χαριλάου, επί της οδού Μυστακίδου, κατασκευάστηκε το 2007 οικοδομή με έξι ορόφους , με υπόγειο και πυλωτή με χρήση πάρκινγκ. Μια οικοδομή με μοντέρνο σχεδιασμό σε μια από τις καλύτερες περιοχές της Χαριλάου.

Ανέγερση πενταώροφης οικοδομής στο Καυτατζόγλειο

Η ανέγερση της οικοδομής έγινε το 2008 από την εταιρεία μας και αποτελείται από 5 ορόφους με πυλωτή. Τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν είναι πρώτης διαλογής και δίνουν ένα πολύ ωραίο αποτέλεσμα με μοντέρνα αισθητική.

Ανέγερση τετραώροφης οικοδομής στην Καλαμαριά

Η οικοδομή βρίσκεται σε κεντρικό δρόμο στην ανερχόμενη περιοχή του Άγιου Ιωάννη στην Καλαμαριά. Πρόκειται για τετραώροφη οικοδομή με υπόγειο χώρο και στεγασμένο πάρκινγκ στον ακάλυπτο χώρο. Κατασκευάστηκε το 2000, είναι σε μοντέρνο σχεδιασμό και ταιριάζει απολύτως με την αισθητική της περιοχής.

Ιδιωτική κατοικία στη Μόρφη Βοΐου Κοζάνης

Η μονοκατοικία είναι διώροφη με υπόγειο συνολικού εμβαδού 330 τμ. Τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό της κατοικίας διατηρήθηκαν τα στοιχεία της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής όπως, είναι η εμφανής λιθοδομή, οι ξύλινες οροφές , τα φυσικά και γήινα χρώματα σε όλη την κατοικία.

Ιδιωτική κατοικία στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής

Αποτελείται από τρεις κατοικίες , μία στον ισόγειο χώρο και δύο μικρότερες στον όροφο. Η κατασκευή έγινε σε οικόπεδο 3 στρεμμάτων και είναι στη θάλασσα. Τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν είναι άριστης ποιότητας και η κατασκευή έγινε σύμφωνα με τους κανόνες της τέχνης και της επιστήμης.

Μονοκατοικία στην Μόρφη Βόιου Κοζάνης

Ο τόπος εξαιρετικός. Ένας χώρος, κομμάτι μιας πράσινης πλαγιάς, που επί χρόνια καλλιεργείται από τους ιδιοκτήτες για να δημιουργηθεί ένα θαυμάσιο κτήμα, με το δικό του φυσικό περιβάλλον. Μέλημα λοιπόν του σχεδιασμού ήταν η ένταξη – ή αφομοίωση – του νέου κτίσματος σ’ αυτόν του παραδοσιακό ορεινό οικισμό. Η κατοικία είναι διώροφη, έχει δόμηση 200 τ.μ. και δανείζεται τυπολογικά και μορφολογικά χαρακτηριστικά από την ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας. Στο ισόγειο αναπτύσσονται ο κυρίως χώρος υποδοχής (οντάς), ένας ξενώνας και το “μαγειρείο”, ενώ στον όροφο αναπτύσσονται τα δωμάτια, χώροι άπλετα φωτιζόμενοι από μεγάλα παράθυρα που έχουν εξαιρετική θέα. Τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό της κατοικίας διατηρήθηκαν τα στοιχεία της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής, όπως εμφανής λιθοδομή, ξύλινες οροφές, βυζαντινά κεραμίδια, φυσικά και γήινα χρώματα σε όλη την κατοικία

Μονοκατοικία στην Μόρφη Βόιου Κοζάνης

Η κατοικία βρίσκεται σε παραδοσιακό ορεινό οικισμό και σε τέτοια θέση ώστε δεσπόζει σε έναν τόπο εξαιρετικό. Μελετήθηκε και κατασκευάστηκε ακολουθώντας την κλασσική Μακεδονίτικη κτιριολογική συγκρότηση, με κύριο χαρακτηριστικό τη σύνθετη κατασκευή από πέτρα και ξύλο, υλικά τα οποία αλληλοσυμπληρώνονται και αναπτύσσονται ταυτόχρονα, προκειμένου να λειτουργήσει στατικά το κτίριο. Η κατοικία έχει δόμηση 430 τ.μ., κάτοψη σε σχήμα Γ και διαθέτει τρεις στάθμες: το ισόγειο, 1ο όροφο και 2ο όροφο.

Μονοκατοικία στην Ιερισσό Χαλκιδικής

Στο Δήμο Σταγίρων Ακάνθου του Νομού Χαλκιδικής και συγκεκριμένα στην Ιερισσό η εταιρεία μας έχει κατασκευάσει διώροφη διπλοκατοικία, συνολικού εμβαδού 400 τ.μ. Τον μελετητή απασχόλησε ιδιαίτερα η επιλογή παραδοσιακών τυπολογικών και μορφολογικών χαρακτηριστικών από την ευρύτερη περιοχή και ειδικότερα από την τοπική μοναστηριακή αρχιτεκτονική του Αγίου Όρους. Έτσι ο αρχιτεκτονικός – οικοδομικός τύπος που τελικά επιλέχτηκε για την σύνθεση της διπλοκατοικίας, μέσα στο θαυμάσιο τοπίο της Χαλκιδικής, είναι ο πλατυμέτωπος, με χαγιάτια στο ισόγειο και τον όροφο και με παραδοσιακές επεξοχές στον όροφο. Πρόκειται για τα χαρακτηριστικά «σαχνισιά» στη Βυζαντινή και Μακεδονική Αρχιτεκτονική.

Μετατροπή διαμερίσματος σε 4 studio στην οδό Δοϊράνης

Το 2019 πραγματοποιήθηκε στην οδό Δοϊράνης , δίπλα στα πανεπιστήμια και τις στρατιωτικές σχολές, διαχωρισμός ενός διαμερίσματος σε τέσσερα επιμέρους studio τα οποία περιλαμβάνονται από έναν άνετο ενιαίο χώρο δωματίου – κουζίνας και από ένα μπάνιο. Είναι έτοιμα προς ενοικίαση ή πώληση εξοπλισμένα με έπιπλα κουζίνας και μπάνιου.

Μετατροπή ενός διαμερίσματος σε 2 διαμερίσματα στην οδό Νάλτσα

Το 2019 πραγματοποιήθηκε στην οδό Νάλτσα , διαχωρισμός ενός πολύ μεγάλου διαμερίσματος σε δύο επιμέρους διαμερίσματα , το ένα τριών δωματίων και δύο μπάνιων και το άλλο δύο δωματίων και ενός μπάνιου. Πρόκειται για εξαιρετική ανακαίνιση με μαρμάρινα δάπεδα και υλικά πρώτης ποιότητας που δίνουν ένα πραγματικά υπέροχο αποτέλεσμα.

Μετατροπή ενός διαμερίσματος σε δύο επιμέρους studio στην οδό Καλής Ελπίδος

Το 2019 πραγματοποιήθηκε ο διαχωρισμός ενός ημιυπόγειου διαμερίσματος σε δύο επιμέρους studio τα οποία περιλαμβάνονται από ενιαίο χώρο δωματίου – κουζίνα και από ένα ξεχωριστό μπάνιο. Μια πολύ όμορφη ανακαίνιση στην περιοχή της Ευαγγελίστριας δίπλα στα πανεπιστήμια.

Μετατροπή διαμερίσματος σε δύο ανεξάρτητα Studio στην οδό Πηγής

Στην οδό Πηγής δίπλα στα πανεπιστήμια έγινε διαχωρισμός ισόγειου διαμερίσματος σε δύο επιμέρους studio που περιλαμβάνουν από έναν ενιαίο χώρο δωματίου – κουζίνας και από ένα μπάνιο. Επίσης υπάρχει και ένας πολύ ωραίος εξωτερικός χώρος που αναλογεί και στα δύο studio. Πρόκειται για πολύ όμορφη ανακαίνιση με εξαιρετικά υλικά και με πολύ ωραία αισθητική.

Μετατροπή ενός διαμερίσματος σε 4 ανεξάρτητα studio στην οδό Οστρόβου 16

διαμερίσματος σε 4 ανεξάρτητα studio στην οδό Οστρόβου 16 Στο υπάρχον διαμέρισμα έγινε ο διαχωρισμός σε 4 studio στα οποία περιλαμβάνονται ένας ενιαίος χώρος δωματίου-κουζίνας και ένα ξεχωριστό μπάνιο. Με τις εξαιρετικές επιλογές όλων των υλικών και του εξοπλισμού του κάθε studio έχει δημιουργηθεί ένας πολύ ευχάριστος χώρος διαμονής.

Μετατροπή βιοτεχνικού χώρου σε 6 studio στην Πτολεμαίων 33

Σε υπάρχοντα βιοτεχνικό χώρο εμβαδού 330τμ, χωρίς διαχωριστικούς τοίχους, έγινε η διαμερισματοποίηση σε 6 studio. Η λειτουργικότητα και η ευρυχωρία των διαμερισμάτων μετά τον εξοπλισμό τους είναι εντυπωσιακή. Η κατασκευή αγγίζει τα όρια της τελειότητας λόγω της άριστης ποιότητας των υλικών αλλά και της τοποθέτησης τους από εξειδικευμένους τεχνικούς.

Μετατροπή ενός διαμερίσματος σε 2 επιμέρους studio στην οδό Ολύμπου 26

Στο διαμέρισμα έγινε διαχωρισμός σε δύο studio. Περιλαμβάνουν ενιαίο χώρο δωματίου-κουζίνας και ξεχωριστό μπάνιο. Η ανακαίνιση έγινε με υλικά άριστης ποιότητας και η τοποθέτηση τους σύμφωνα με όλους το υς κανόνες της τέχνης και της επιστήμης.

Ριζική ανακαίνιση διαμερίσματος στην Κασσάνδρου

Έγινε ανακαίνιση και νέα διαμόρφωση των χώρων του διαμερίσματος με σαλόνι, κουζίνα, δύο δωμάτια και μπάνιο. Η οικοδομή είναι της δεκαετίας του 1970 και το διαμέρισμα είναι στον 7ο όροφο. Η ανακαίνιση περιλαμβάνει την καθαίρεση δαπέδων, εγκαταστάσεων , κουφωμάτων κτλ και την αντικατάσταση όλων με καινούργια υλικά εξαιρετικής ποιότητας. Η τοποθέτηση τους έγινε με όλους τους κανόνες της τέχνης και της επιστήμης.

Ανακαίνιση και αναδιαμόρφωση ολόκληρης οικοδομής στην Πτολεμαίων 25

Η οικοδομή είναι κατασκευής του 1965. Η ανακαίνιση περιλαμβάνει την καθαίρεση όλων των στοιχείων της διατηρώντας τον φέροντα οργανισμό οπλισμένου σκυροδέματος. Η νέα διαρρύθμιση της οικοδομής περιλαμβάνει αποθήκες στο υπόγειο , δύο διαμερίσματα και ένα κατάστημα στο ισόγειο, ένα διαμέρισμα στον ημιόροφο και από τον 1ο έως και τον 7ο όροφο 24 διαμερίσματα στο συνολο. Τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν καθώς και όλες οι εγκαταστάσεις είναι με τις τελευταίες σύγχρονες επιλογές (όπως θερμοπρόσοψη, ενεργειακά κουφώματα, ατομικός λέβητας αερίου κτλ) και αποσκοπούν στην άνετη διαμονή.

Ανέγερση επταώροφης οικοδομής στον Εύοσμο

Η εταιρεία έχει ολοκληρώσει την ανέγερση και την πώληση επταώροφης οικοδομής με πυλωτή και υπόγειο στην οδό Πλάτωνος, στον Εύοσμο. Στο υπόγειο θα κατασκευασθούν αποθήκες , στην πυλωτή θα δημιουργηθούν πέντε θέσεις στάθμευσης και στους ορόφους θα διαμορφωθούν διαμερίσματα ενός δωματίου, δύο δωματίων και τριών δωματίων. Η αρχιτεκτονική εμφάνιση της οικοδομής είναι εξαιρετικά εντυπωσιακή. Όλοι οι χώροι είναι λειτουργικοί και η κατασκευή θα γίνει με όλους τους κανόνες της τέχνης και της επιστήμης.

Ανέγερση τετραώροφης οικοδομής στις 40 Εκκλησιές (Υπό εξέλιξη)

Η εταιρεία έχει κάνει την έναρξη εργασιών , τον Σεπτέμβριο του 2022, για την ανέγερση τετραώροφης οικοδομής με πυλωτή και υπόγειο στην οδό Αγαθουπόλεως στις 40Εκκλησιές. Στο υπόγειο θα κατασκευασθούν αποθήκες , στην πυλωτή θα δημιουργηθούν θέσεις στάθμευσης και στους ορόφους θα διαμορφωθούν διαμερίσματα δύο και τριών δωματίων. Η αρχιτεκτονική εμφάνιση της οικοδομής είναι εξαιρετικά εντυπωσιακή. Όλοι οι χώροι είναι λειτουργικοί και η κατασκευή θα γίνει με όλους τους κανόνες της τέχνης και της επιστήμης.

Ανέγερση πενταώροφης οικοδομής στη Μικράς Ασίας

Στην Μικράς Ασίας, στη περιοχή της Κάτω Τούμπας, αναμένεται να ξεκινήσει η ανέγερση πενταώροφης οικοδομής με πατάρι και υπόγειο. Από τον 1ο έως και τον 4ο όροφο θα διαμορφωθούν διαμερίσματα δύο δωματίων ενώ θα δημιουργηθεί μεζονέτα στον 5ο όροφο και στο πατάρι αυτού με τρία δωμάτια. Τα διαμερίσματα θα έχουν αποθήκη στο υπόγειο της οικοδομής και στο ισόγειο θα υπάρχει πυλωτή με θέσεις στάθμευσης. Ο μοντέρνος Αρχιτεκτονικός σχεδιασμός της οικοδομής προσδίδει στην εμφάνιση της ένα εξαιρετικά εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Όλοι οι εσωτερικοί χώροι έχουν σχεδιαστεί με γνώμονα την αισθητική αλλά και την λειτουργικότητα των επιμέρους χώρων αλλά και στο σύνολο τους.

Ανέγερση οκταώροφης οικοδομής στη Φιντίου

Έχει ξεκινήσει από την εταιρεία μας η έναρξη εργασιών, τον Σεπτέμβριο του 2022, που αφορά την ανέγερση οκταώροφης οικοδομής με υπόγειο στην οδό Φιντίου , στο κέντρο της Θεσσαλονίκης , κοντά στα Δικαστήρια. Στο υπόγειο θα κατασκευασθούν αποθήκες , στο ισόγειο και στους ορόφους θα διαμορφωθούν studio και διαμερίσματα ενός δωματίου ενώ στον 7ο και 8ο θα κατασκευαστεί μεζονέτα δύο δωματίων. Η οικοδομή θα έχει μοντέρνα όψη , με τα λοξά τελειώματα στους εξώστες να προσδίδουν ιδιαιτερότητα στην εξωτερική της εμφάνιση. Εσωτερικά όλοι οι χώροι έχουν σχεδιαστεί με γνώμονα την λειτουργικότητα για τις καθημερινές απαιτήσεις των ιδιοκτητών και η κατασκευή θα γίνει με όλους τους κανόνες της τέχνης και της επιστήμης.

 Δημόσια

Ανάπλαση πλατείας Λευκού Πύργου

Το έργο αφορά εργασίες που έγιναν για την ανάδειξη του Λευκού Πύργου και αναλύεται σε δημιουργία υποδομών και ειδική διαμόρφωση στο χώρο γύρω από το σύμβολο της πόλης, σε συνάρτηση με διευθέτηση των γύρω οδικών αρτηριών. Το έργο, προϋπολογισμού 2.055.000,00 € χρηματοδοτήθηκε από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (Π.Ε.Π.) Κεντρικής Μακεδονίας.

Κατασκευή Πολιτιστικού Κέντρου Εύξεινου Λέσχης Κοζάνης

Το « Πολιτιστικό Κέντρο Ευξείνου Λέσχης Κοζάνης » αποτελεί ένα έργο ξεχωριστής σημασίας τόσο για την Κοζάνη και γενικότερα τη Δυτική Μακεδονία όσο και για το σύνολο του ποντιακού στοιχείου που αποτελεί και το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού της πόλης της Κοζάνης. Είναι ένα κτίριο μοναδικής αρχιτεκτονικής που αποτελεί στολίδι και σημείο αναφοράς για την ευρύτερη περιοχή σε επίπεδο πολιτιστικών ή άλλων πνευματικών εκδηλώσεων. Η MORFI είχε αναλάβει και έφερε εις πέρας την κατασκευή και την πλήρη αποπεράτωση κτιρίου συνολικής μικτής επιφάνειας κάτοψης ορόφων 1473,40 m2 εκ των οποίων : 1473,40 m2 κλειστοί χώροι ισογείων και υπερκείμενων ορόφων 45,76 m2 στεγασμένοι ημιανοιχτοί χώροι κλιμακοστασίων 1088,35 m2 κλειστοί και βοηθητικοί χώροι υπογείων Το κτίριο αυτό που αποτελεί στολίδι για την πόλη της Κοζάνης, εκτός των άλλων χωρών περιλαμβάνει αμφιθέατρο ποικίλων εκδηλώσεων χωρητικότητας 300 θέσεων , εκθεσιακούς χώρους , γραφεία και αποθήκες καθώς και parking εσωτερικό στεγασμένο 18 θέσεων. Το συγκεκριμένο έργο Είχε προϋπολογισμό 3.017.276,00€ (με ΦΠΑ ).

Ανέγερση κτιρίου Κ.Α.Π.Η. Δήμου Ωραιοκάστρου

Το έργο αφορά την κατασκευή κτιρίου Κ.Α.Π.Η. για τις ανάγκες του Δήμου Ωραιοκάστρου. Το κτίριο αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο και όροφο με εμβαδό ανωδομής 1.504 m2 και υλοποιείται σε οικόπεδο στη διασταύρωση των οδών Βασ. Γεωργίου και Τραπεζούντος. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανερχέται στο ποσό των 1.100.000,00 € και χρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα «Θησέας».

Ανέγερση κτιρίου Κ.Α.Π.Η. Δήμου Παλαιοκάστρου

Πρόκειται για ένα διώροφο κτίριο με υπόγειο. Διαθέτει αίθουσα ΚΑΠΗ με κυλικείο, θεατρική αίθουσα και άλλους χώρους για την εξυπηρέτηση των δημοτών Παλαιοκάστρου. Οι όψεις του κτιρίου είναι επενδυμένες με μάρμαρο και γενικά είναι μία ξεχωριστή κατασκευή που έγινε στο Δήμο Παλαιοκάστρου.

Κατασκευή κτιρίου ΣΟΑ 12 διαμερισμάτων στο Διδυμότειχο

Το κτίριο των ΣΟΑ είναι διώροφο με υπόγειο και περιλαμβάνει 12 διαμερίσματα, μικτού εμβαδού 85 m2, περίπου, το καθένα. Η επικάλυψη έγινε με κεραμοσκεπές και η κατακόρυφη εξυπηρέτηση γίνεται με δύο κλιμακοστάσια τα οποία καταλήγουν σε δώματα. Το κτίριο έχει αντισεισμικό αρμό, ο οποίος χωρίζει το κτίριο σε δύο συμμετρικά τμήματα των έξι (6) διαμερισμάτων το καθένα, τρία στο ισόγειο και τρία στον όροφο. Στο υπόγειο βρίσκονται δεκατρείς αποθήκες, μία για κάθε διαμέρισμα και μία κοινόχρηστη, καθώς επίσης και η αποθήκη καυσίμων και το λεβητοστάσιο. Ο περιβάλλον χώρος περιλαμβάνει πλακοστρώσεις και φυτεύσεις. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 1.893.357,00€ και χρηματοδοτήθηκε από πιστώσεις του Πενταετούς Προγράμματος Οικοδομικών Έργων του ΓΕΣ. Κύριος του έργου είναι το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και επιβλέπουσα υπηρεσία είναι η 732 ΔΣΕ.

Κατασκευή Πολυδύναμου Κτιρίου Πρόνοιας Δήμου Καλαμαριάς

Το κτίριο βρίσκεται στο κέντρο του Δήμου Καλαμαριάς και διαθέτει χώρο παρκινγκ στο υπόγειο. Πολλούς χώρους του κτιρίου χρησιμοποιούνται από το νηπιαγωγείο καθώς και από την πρόνοια. Το έργο είναι προϋπολογισμού 3.000.000€

Δημοτικό Θέατρο Λαμίας

Στην ανακατασκευή του Δημοτικού Θεάτρου Λαμίας , έγινε διαμόρφωση δαπέδου των καθισμάτων ώστε κάθε κάθισμα να έχει την ίδια οπτική γωνία προς την σκηνή. Έγινε νέα επένδυση στην οροφή και τους πλευρικούς τοίχους και καινούργια ηλεκτρική εγκατάσταση. Η σκηνή είναι περιστρεφόμενη με διάμετρο 9,4 μέτρα και με 18 σταγκόνια. Ο αριθμός των καθισμάτων είναι πάνω από 556. Γενικά το θέατρο εκτελέστηκε με προδιαγραφές 2011 της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Κατασκευή και εξοπλισμός κτιριακής υποδομής στέγης νέων στο Ελληνικό Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο

Πρόκειται για μια σύγχρονη κατασκευή για την φιλοξενία νέων που πραγματοποιήθηκε στο Ελληνικό παιδικό χωριό του Φιλύρου.

Μελέτη Βελτίωσης, Εκσυγχρονισμού και επέκτασης των εγκαταστάσεων στο Μεθοριακό Σταθμό Ευζώνων Ν. Κιλκίς

Βελτίωση, εκσυγχρονισμός και επέκταση των εγκαταστάσεων στο Μεθοριακό Σταθμό Ευζώνων Το έργο αφορά σειρά εργασιών για τη βελτίωση, τον εκσυγχρονισμό και την επέκταση του Μεθοριακού σταθμού Ευζώνων. Περιλαμβάνει νέα κτίρια αλλά και επεμβάσεις σε άλλα. Συγκεκριμένα: Κτίριο Nark Control Κτίριο Η/Ζ Υφιστάμενα WC-Κτίρια νέων WC Συγκρότημα Τελωνειακών Συγκρότημα Αστυνομικών Αλλαγή μεταλλικών στεγάστρων Διαμόρφωση Περιβάλλοντος Χώρου Το έργο έχει προϋπολογισμό 4.250.000 € και χρηματοδοτήθηκε μέσω του INTEREG.

Ανέγερση δύο οικισμών στο ΚΕΠΕΠ Άγιος Δημήτριος στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης

Η Εταιρεία ανέλαβε την κατασκευή του έργου «Ανέγερση δυο (2) οικίσκων στο ΚΕΠΕΠ Αγ. Δημήτριος» Θεσσαλονίκης συνολικού προϋπολογισμού 1.130.650,00 €. Αντικείμενο αποτέλεσε η κατασκευή, σε ενιαίο συγκρότημα, 4 διαμερισμάτων σε 2 ορόφους, με υπόγειο λεβητοστάσιο και δώμα, τα οποία θα στεγάσουν μέρος των παιδιών του ιδρύματος « Αγ. Δημήτριος». Το κτίριο έχει επιφάνεια ανά όροφο 527 m2 περίπου, συνολική επιφάνεια χώρων κύριας χρήσης 1054 m2 και υπογείου 78 m2. Περιμετρικά του κτιρίου διαμορφώθηκε ο χώρος πρόσβασης που περιλαμβάνει οδό προσπέλασης, ράμπα εισόδου, πλακόστρωτα, σκάλες και τα απαιτούμενα τοιχία αντιστήριξης. Το έργο χρηματοδοτήθηκε από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ΣΑΕ 093/ Υπουργ. Εθνικής Οικονομίας Δ/νση Δημοσίων Επενδύσεων, τμήμα Α Φορέας Υπουργείου Υγείας και Πρόνοιας.

 Αναστηλωτικά

Ιερά Μονή Ιβήρων - Άγιο Όρος - Ανακατασκευή Βιβλιοθήκης, Σκευοφυλακίου και Συνοδικού

Στην Ι. Μ. Ιβήρων την δεκαετία 1990-2000 η εταιρεία μας εκτέλεσε μεγάλο αριθμό έργων. Τα σημαντικότερα από αυτά είναι η Ανακατασκευή Βιβλιοθήκης, Σκευοφυλακίου και Συνοδικού και η ανακατασκευή της Νότιας Πτέρυγας, συνολικού εμβαδού 7500τμ. Αρκετοί χώροι ανακατασκευάστηκαν με σταυροθόλια, με μεγάλα ανοίγματα. Η κατασκευή στέγης των μαγειρείων είναι ένα ενδιαφέρον έργο από τεχνικής άποψης με επικάλυψη σχιστόπλακας.

Ιερά Μονή Σταυρονικήτα - Άγιο Όρος - Αποκατάσταση Πύργου και Τράπεζας

Τα έργα που εκτελέσθηκαν από την εταιρεία μας ήταν: Αποκατάσταση Πύργου και Τράπεζας, Αποκατάσταση Νοτιοδυτικής Πτέρυγας, Αποκατάσταση Προστού και Εργατόσπιτου και συμμετοχή στην γεωτεχνική μελέτη και την μελέτη σταθεροποίησης των πρανών θεμελίωσης της Ι. Μ. Σταυρονικήτα.

Ιερά Μονή Παντοκράτορος - Άγιο Όρος Συντήρηση - Αποκατάσταση Βόρειας Πτέρυγας

Η Ιερά Μονή Παντοκράτορος αναστηλώθηκε κατά ¾ από την εταιρεία μας Το έργο "Συντήρηση - Αποκατάσταση Βόρειας Πτέρυγας Ιεράς Μονής Παντοκράτορος" ολοκληρώθηκε το 2001. Η πτέρυγα είναι διαμορφωμένη σε χώρους γραφείων στο ισόγειο, χώρους διαμονής (κελιά) στον 1ο, 2ο και 3ο όροφο καθώς και άλλους λειτουργικούς χώρους της Ιεράς Μονής (Συνοδικό, Δεσποτικό, Ηγουμενείο, βοηθητικοί χώροι κ.τ.λ.). Η συνολική επιφάνεια των χώρων ανέρχεται στα 2400 m² περίπου. Επίσης έγινε αναστήλωση και αποκατάσταση μαγειρείων όπως αποτυπώνονται στις φωτογραφίες.

Αποκατάσταση Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου στο Περιβόλι Γρεβενών

Η αποκατάσταση της Ι. Μ. Αγίου Νικολάου στο Περιβόλι Γρεβενών έγινε μετά την κατάρρευση μεγάλων τμημάτων του φέροντος οργανισμού από τον σεισμό, Οι κατασκευαστικές λεπτομέρειες που εφαρμόστηκαν αποτυπώνονται στις φωτογραφίες. Είναι ένα έργο που αξίζει να το επισκεφτεί κανείς.

Αποκατάσταση Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου στον Ταξιάρχη Γρεβενών

Ιερός Ναός Αγίου Αθανασίου στον Ταξιάρχη Γρεβενών είναι κτισμένος το 1860 και κατά συνέπεια συγκεντρώνει και συμπυκνώνει πολλά από τα πολιτιστικά και αρχιτεκτονικά στοιχεία της περιοχής και της εποχής. Η MORFI ανέλαβε και έφερε εις πέραν την επισκευή του εν λόγω ναού, που αφορούσε τόσο την αποκατάσταση υπαρχόντων στοιχείων όσο και την κατασκευή τμημάτων της εκκλησίας και του καμπαναριού.